U nedjelju je u crkvi sv. Paškala u Vitini pored Ljubuškog upriličena Prva sveta pričest za 12 djevojčica i 15 dječaka koji pripadaju župi sv. Paškala Bajlonskog Vitina.

Dvadeset sedam prvopričesnika svojim izrazima lica slali su jasnu poruku radosti zbog primanja Isusa Krista.

U crkvu su ušli u svečanoj procesiji, a svečanu sv. misu u župnoj crkvi,  predvodio je župnik fra Željko Grubišić, koji je uputio riječi poticaja, ohrabrenja i zahvale. 

Župnik je čestitao svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima te zahvalio s. Ljubi Božinović koja ih je pripremala za ovaj svečani dan.

Djeca su također mnogim recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u služenju svete mise. Pjevanjem je misu uzveličao vitinski župni zbor. Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje u župnoj crkvi i crkvenom dvorištu.

Dan ranije, u subotu 5. svibnja svečano je proslavljena i sv. krizma u župi sv. Paškala Bajlonskoga u Vitini. Svečano misno slavlje, pod kojim je podijeljen sakrament krizme za 75 pripravnika, predvodio je biskup Mostarsko-duvanjske i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić u koncelebraciji sa župnikom fra Željkom Grubišićem, župnim vikarom fra Petrom Ljubičićem, veljačkim župnikom fra Goranom Ćorlukom te fra Ivanom Borasom i don Dragom Ćurkovićem. 

Izvor: Ljportal.com

error: Content is protected !!