Košarkaši Zadra protekle subote postali su prvaci države u košarci. U finalu su svladali KK Split.

– Osvojili smo titulu nakon dugo čekanja i ne mogu ni opisati koliko sam ponosan, a i cijeli grad, rekao je predsjednik KK Zadar Željko Žilavec.

– Prve dvije utakmice pokazali smo energijiu, želju i kvalitetnu igru i to se vidjelo na terenu, ali i na rezultatu. U Splitu je došlo do malog opuštanja i pokazalo se da se bez pravog pristupa želje i energije ne može u završnici prvenstva Hrvatske igrati na taj način nego se mora maksimalno odigrati do zadnje sekunde, istaknuo je.

Dodao je i kako je ovo dokaz jednog kontinuiranog i kvalitetnog rada zadnje četiri godine gdje su ih dočekala određena dugovanja i potraživanja od strane bivših igrača i dobavljača, ali stvari polako sjedaju na mjesto.

– Najbitnije je da se zna da novci koje klub priskrbi 100 posto ide u košarku i da se racionalno troši – da se uzdiže omladinski pogon, poboljšavaju uvjeti treniranja i da se izvršavaju sve obveze po ugovorima prema igračima.

Na pitanje koliko je KK Zadru važno i profitabilno igrati ABA ligu, rekao je kako je ABA liga regionalna liga koja okuplja jake klubove koji imaju sredstava.

– Činjenica je da se samo u jakoj konkurenciji možemo razvijati. Ta liga je jača od naše domaće lige i igrači sa strane su puno zainteresiraniji kad im kažemo da igramo u regionalnoj ligi. ABA liga nam puno koristi iako paralelno igramo i domaću ligu i objema dajemo jednako na važnosti, istaknuo je.

Kad je riječ o treneru i planovima, Žilavec je rekao da je trener Veljko Mršić ugovor potpisao do kraja ove sezone, ali da se nada da će razgovori ići u pravcu da se suradnja nastavi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!