Poznati su prvi četvrtfinalni par na Roland Garrosu. Očekivano, mjesto među najboljih osam izborili su Daniil Medvedev i Stefanos Tsitsipas.

Drugi nositelj Medvedev svladao je Čileanca Garina 6:2 6:1 7:5, dok je mladi Grk bio bolji od Carrena Buste sa 6:3 6:2 7:5. Četvrtinale su izborili i Alexander Zverev te Alejandro Davidovich Fokina, Nijemac je u tri seta bio bolji od Keija Nishiokorija, dok je Španjolac svladao Argentinca Delbonisa.

A nakon što je izborio svoje mjesto u osmini finala, od nastupa na pariškom Grand Slamu odustao je Roger Federer.

Tridesetdevetogodišnji Švicarac igrao je protiv Koepfera više od 3 i pol sata i svladao ga u četiri seta pa izjavio da se ne osjeća najbolje na terenu. U nedjelju je službeno potvrdio da nakon dvije operacije koljena i godinu dana oporavka mora slušati svoje tijelo i napraviti predah.

U ženskom dijelu turnira još jedno iznenađenje, Serenu Williams, osvajačicu 23 Grand Slam turnira izbacila je 21-godišnja Jelena Ribakina. Mlada Kazahstanka u osmini finala slavila je u dva seta, bilo je 6:3, 7:5. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Pavljučenkove, dok će se Zidanšek suprotstaviti Badosi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!