Trijumfom Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom iz Zadra u Vukovaru je završeno 14. izdanje Hrvatskog kupa košarke u kolicima “Dobravka Ciliga”.

Zadrani su u finalu u velikoj sportskoj dvorani u Borovom naselju svladali Košarkaški klub invalida Zagreb sa 58-42. U borbi za treće mjesto KKOSI Split je svladao KKI Brod iz Slavonskog Broda sa 53-50.

– Prezadovoljan sam domaćinom Gradom Vukovarom, koji nam je omogučio vrhunske uvijete za održavanjem ovogodišnjeg Kupa. Utakmice su odigrane na visokom nivou, tako da je u svakom meču bilo doista gusto. U finalu su Zagrepčani posljednjih sedam minuta posustali tako da su Zadrani s pravom po drugi put odnjeli titulu pobjednika Kupa. Valja istaknuti da su Zadrani ovogodišnji državni prvaci. Trenutno u Hrvatskom savezu košarke u kolicima djeluju deset klubova razvrstani u prvoj i drugoj ligi. Hrvatsku reprezentaciju sada očekuje natjecanje u B europskoj diviziji koja ima prvenstvo u Ateni od 11. do 19. srpnja, a cilj nam je da uđemo u finale te tako da se kvalificiramo u europsku A diviziju, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica.

Od prošle godine Kup je posvečen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga. Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 10 članica koji sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez. Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo tri kluba.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!