Novo je pojačanje stiglo ‘pod toranj’. Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s bosanskohercegovačkim reprezentativcem, 23- godišnjim Amarom Gegićem.

On je dosad nosio dres Sparsa u ABA 2 ligi gdje je u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. U karijeri je još nosio dres nejmačkog Bayerna i beogradskog Partizana, a prošao je kroz sve selekcije reprezentacije Bosne i Hercgovine te je stalni član seniorskog sastava.

– Iako su ponude stizale tijekom cijele sezone, Cibona je kao klub pokazala najveći interes. Njihove ambicije i moja uloga u ostvarenju istih su bile najozbiljnije, tako da smo se lako dogovorili. Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke. Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače – rekao je na predstavljanju.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!