Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Ivana Vukoju, ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tema sastanka, kako je priopćeno iz Vlade HNŽ, bila je stanje u Hrvatskom narodnom kazalištu i kulturi u HNŽ općenito. Razgovarano je o poteškoćama s kojima se institucije kulture u svom radu susreću, a koje se najsnažnije ogledaju u nedostatku financijskih sredstava.

Herceg je kazao kako je svjestan značaja kulture i umjetnosti u društvu, istaknuvši potrebu snažnije potpore institucijama kulture, poglavito Hrvatskom narodnom kazalištu.

„Vlada HNŽ kontinuirano izdvaja proračunska sredstva za potrebe kulture, pa tako i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Naravno, jasno je kako je, zbog pandemije, rad kulturnih ustanova ograničen i one nisu mogle ostvarivati uobičajene prihode. Stoga ćemo razmotriti mogućnosti da još snažnije podupremo njihov rad“, kazao je Herceg čestitajući ravnatelju i svim djelatnicima Kazališta na stvaranju novih predstava, unatoč svim izazovima s kojima su suočeni.

Vukoja se zahvalio Hercegu na srdačnom prijamu i iskazanom razumijevanju.

“Dakako da se financijski udar itekako osjeti, ali isto je tako problem naša ovisnost o nastupima i komunikaciji s publikom. Umjetnici su jako oštećeni ovim stanjem, ali nismo odustali nego smo poštujući sve mjere i preporuke nadležnih tijela nastavili raditi i stvarati nove predstave”, kazao je Vukoja.

/HMS/

error: Content is protected !!