Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec pet dana prije prve utakmice Vatrenih na Europskom prvenstvu govorio je o dojmovima nakon što se priključio A selekciji poslije nastupa za U-21 reprezentaciju.

– Momčad je sve što sam očekivao, vrhunski igrači, a ja treniram i radim i vidjet ćemo što će izbornik odlučiti, rekao je Ivanušec.

– Spreman sam ako dođe situacija da treba igrati, ali tu su igrači koji su jako dugo i tu napravili svoje ime. Svjestan sam da sam ovdje prvi put, a hoće li biti minutaže za mene, to je sve na izborniku kako će odlučiti.

Iako je sad prvi put s najboljim hrvatskim igračima, već je debitirao za A vrstu kad je branio hrvatske boje na turniru u Kini gdje su igrali većinom igrači iz HNL-a.

– Sjećam se svog debija u reprezentaciji. Bili su tu Livaković i Barišić, to je bilo stvarno lijepo. Sad je druga priča i veliko natjecanje, drago mi je da se sve tako odvija i ide jako dobro, rekao je Ivanušec.

Komentirao je i kolegu s današnje konferencije za novinare Milana Badelja.  

– Badelj je sjajan čovjek, a onda tek nogometaš. Daje savjete, ima puno iskustva. Njemu je nemoguće uzeti loptu, uvijek ima rješenje, i pravi je nogometni doktor, objasnio je Ivanušec.

– Drago mi je da sam uvršten u najbolju ekipu U-21 Europskog prvenstva i da sam prepoznat. Možda ima malo umora nakon ove sezone, ali kad dođeš u A reprezentaciju ne možeš razmišljati o tome.

Izbornik Zlatko Dalić od njega očekuje da dobro trenira te da bude strpljiv.

– Bilo je na početku treme u svlačionici, no dobro smo se uklopili, svi su nas prihvatili. Kad svaki dan pričaš s njima, svaki dan je bolje. Volim pogledati kako se stariji igrači pripremaju prije utakmice, da vidim da li se radi što drugačije vani i u Dinamu. Izbornik mi je samo rekao da radim, da ne žurim i da će moje vrijeme doći, zaključio je Ivanušec.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!