Nakon što je sa Zadrom osvojio dvostruku krunu, Veljko Mršić okreće se reprezentativnim izazovima. Objavio je popis igrača za olimpijski kvalifikacijski turnir, koji će se igrati u Splitu od 29. lipnja do 4. srpnja. 

Okupio se i dio igrača, a još se, iz opravdanih razloga, ne zna tko će od NBA prvotimaca biti na raspolaganju, ali zna se da je u redove reprezentacije nakon pet godina vraćen košarkaš Panathinaikosa Mario Hezonja.

– Ovo je jedan prijelazni period, očekujemo negdje do 20. lipnja da se reprezentacija okupi u punom sastavu i da taj zadnji tjedan prije prve utakmice iskoristimo najbolje da bi što bolje uigrali reprezentaciju, a ono što možemo obećati je da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati momčad sastavljenu od 12 igrača koji uživaju igrati zajedno i žrtvovati se za uspjeh momčadi, rekao je Mršić.

Hrvatska će protiv Brazila igrati 30. lipnja od 20 sati, a dan poslije protiv Tunisa u isto vrijeme. Brazil i Tunis će igrati 29. lipnja, također od 20 sati.

Nakon grupne faze je dan odmora, a 3. srpnja su na rasporedu polufinalni dvoboji. Finalni susret je na rasporedu 4. srpnja od 19.30 sati. Samo će se pobjednik turnira plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!