Pripreme za ovogodišnji teniski turnir 31. ATP Croatia Open, koji će se od 16. do 25. srpnja održati u Umagu, u završnoj su fazi.

Novo izdanje turnira danas su u Zagrebu predstavili Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag i Goran Ivanišević, ambasador i prijatelj turnira koji već 31. godinu za redom potvrđuje poziciju najboljeg promotora hrvatskog turizma.

Među najavljenim imenima su svakako Lorenzo Musetti Carlos Alcaraz. Dvojac koji je obilježio tenisku 2021.godinu kada je riječ o novim imenima. Stručnjaci ih prema potencijalu uspoređuju s nekim od najvećih igrača u povijesti tenisa.

– Uz Jannika Sinnera, koji je 2019. igrao u Umagu i čijem se povratku nadamo u skoroj budućnosti, njih dvojica su jedini tinejdžeri u ATP Top 100, a karakterizira ih napadački, beskompromisan i atraktivan tenis. Talijan Musetti u tek započetoj karijeri već ima pobjede protiv igrača kao što su Wawrinka, Nishikori, Schwartzman, Dimitrov, Auger-Aliassime, Goffin i drugi, a Španjolac Alcaraz jedan je od samo pet tenisača u povijesti koji je osvojio tri Challenger naslova prije 18. rođendana te je peti najmlađi igrač od 2000. koji je ušao u Top 100 nakon Nadala, Gasqueta, Ćorića i Del Potra. Sretan sam što upravo njih dvojica stižu u Umag, pogotovo nakon što su u Roland Garrosu pokazali tako dobar tenis. Alcaraz je ukupno dobio pet mečeva prošavši kvalifikacije i dva kola glavnog turnira, a Musetti je jučer u osmini finala vodio 2-0 u setovima protiv Đokovića i jako ga namučio, otkrio je direktor turnira Tomislav Poljak.

Zadovoljstvo zbog sudjelovanja na novom izdanju turnira izrazio je i veliki prijatelj umaškog natjecanja legendarni Goran Ivanišević.

– Drago mi je što se, nakon godinu dana stanke, ponovno družimo u Umagu. Što se tiče mladih tenisača koji stižu na turnir, oni su budućnost tenisa. Umag je možda jedan od vodećih turnira na svijetu koji prepoznaje mlade talente i narednih godina ćemo, zahvaljujući njima, zasigurno gledati vrhunski tenis. Upravo je Umag bio odskočna daska za Đokovića, Nadala, pa i mene. Bit će zanimljivo kao i uvijek, puno iznenađenja, puno dobrog tenisa i nadam se da će publika moći to popratiti, dopuste li to epidemiološke mjere, rekao je Ivanišević.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!