Neuvjerljiva i blijeda priopćenja kojima Socijaldemokrati (SD) i njihov partner Demokratska fronta (DF) pokušavaju diskreditirati ministra zdravstva u Vladi Tuzlanske županije dr. Božu Jurića dokaz su nastavka politike koju su zastupali kao bivša vladajuća koalicija, smatraju u Županijskom odboru HDZ Soli Danijel Nikolić.

Ističu kako je njihov cilj bio isključivanje hrvatskog naroda iz političkog života u Tuzlanskom kantonu. Ako je oduzimanje ustavnih prava i kršenje zakona model za uspostavu „građanske države“ onda je itekako potrebno usprotiviti se takvoj politici, naglašava se u priopćenju ŽO HDZ BIH Soli koje prenosi Hrvatski Medijski Servis.

BiH kao dio europske obitelji, izgradnja i jačanje institucija zajedničke nam države jednakopravnih konstitutivnih naroda i ravnopravnih građana jest politička agenda stranaka okupljenih oko HNS BiH.

„Koalicija u kojoj su bili SD i DF ostat će obilježena u političkoj povijesti Tuzlanskog kantona kao oni koji su prekršili Ustav i Zakon i formirali neustavnu Vladu u kojoj nije bilo predstavnika hrvatskog naroda. I danas se kroz neutemeljene napade na dr. Jurića vidi ta nit netrpeljivosti koju izražavaju prema jednom od konstitutivnih naroda. Pokušavaju to maskirati nekakvom pričom o neprincipijelnim koalicijama istovremeno zaboravljajući što su pričali u kampanji 2018. godine i njihovog obećanja da nikada neće sa SDA, HDZ BiH, SNSD, SDS. Čim su dobili priliku pokazali su svoje pravo lice“, istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

U HDZ BiH dodaju da će ministar zdravstva, dr. Jurić imati punu podršku kao i svi oni koji rade u iskrenom uvjerenju da životne prilike i naše okruženje bude bolje.

„Ministar zdravstva dr. Jurić je osoba koja uživa široku podršku i povjerenje temeljeno na njegovom stručnom znanju i odnosu prema poslu kojeg obavlja i povjerenoj dužnosti. Oni koji pokušavaju prizemnim komentarima i izjavama obezvrijediti takve činjenice i okolnosti ne mogu shvatiti da je danas normalno podržavati normalne i stručne osobe koje nemaju niti jednu mrlju u svojoj karijeri. Razumijem da je za SD i DF bilo teško rastati se od vlasti i da su vjerojatno ostale nedovršene ideje koje nisu imale za cilj opću dobrobit već naprotiv“, dodao je Nikolić.

/HMS/