Novi gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak službeno je preuzeo dužnost činom primopredaje izvršnih ovlasti. U pratnji novog gradonačelnika bili su njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

Prije primopredaje održao je kraći sastanak s gradonačelnikom na odlasku Androm Krstulovićem Oparom i njegovim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom.

“Za naš grad potrebno je gorjeti, ali i ne izgorjeti. Unatoč brojnim izazovima mi smo uspjeli napraviti ono što smo htjeli. Učiniti pristojan, kulturan grad. Ostavljamo vam grad s pripremljenim projektima, završite ih, ostavljamo grad s 57 milijuna kuna na računu”, rekao je Andro Krstulović Opara te se zahvalio suradnicima.

“Preuzeli smo upravljanje gradom bez proračuna i s vladinom povjerenicom. Želim vam puno uspjeha u radu, puno ljubavi i razumijevanja. Hvala vam, kolegice i kolege i Bog vas blagoslovio”, kazao je Krstulović Opara dodavši na kraju jednu sportsku želju:

“Jelena, Nino i ja odlazimo, a imam poruku… Livaja, ostani”, poručio je Andro Krstulović Opara.

“Nećemo vladati nego služiti”

Na red je došao novi gradonačelnik Ivica Puljak:

“Najprije zahvaljujem vama na obavljenoj primopredaji. Zahvaljujem vam se za sve dobro što ste napravili u ovom gradu. Mi ćemo nastaviti sve projekte koji su na dobro gradu. Mi nećemo vladati, nego ćemo služiti ovom gradu. Mi ćemo danas održati sastanke sa svim pročelnicima, a onda ćemo krenuti s onim što smo najavljivali…

Malo kasnije ću održati jedan govor zaposlenicima. Pokušat ću nas sve zajedno motivirati na ono što slijedi. Hvala vam što ste bili dio primopredaje vlasti. Hvala vama gradonačelniče na korektnom odnosu ovih dana…”, rekao je Puljak.

Nakon što je njegova pjevanje “Jure i Bobana”, objavljeno u vrijeme predizborne kampanje, izazvalo veliki interes javnosti, Puljak je još jednom napravio poveznicu s vremenom NDH.

Ovaj put je, nakon što je preuzeo dužnost gradonačelnika Splita, citirao poglavnika NDH Antu Pavelića. Naime, prva rečenica koju je izgovorio Ante Pavelić, kad je 15. travnja 1945.  došao u Zagreb i obratio se okupljenima na Jelačič placu, bila je: “Nisam došao vladati nego služiti narodu.”

M.Marković /Foto: pxll

Izvor:maxportal.hr

error: Content is protected !!