Milanski Inter prekinuo je nedavno Juventusovu dominaciju na Čizmi postavši talijanski prvak, međutim sad se ponovo vraćaju tekućim problemima. A jedan od gorućih je klupska financijska likvidnost…

Talijanski mediji već mjesecima pišu kako u crno-plavom dijelu Milana kasne plaće kao posljedica krize koju je prouzročila pandemija koronavirusa, a sad prenose kako je gazda Steven Zhang odlučio tome doskočiti prodajama.

Prvi bi Giuseppe Meazzu mogao napustiti sjajni marokanski bek Achraf Hakimi, koji bi Grad mode mogao zamijeniti Gradom svjetlosti jer PSG ima spremnih 70.000.000 eura za njegov transfer. Inter ga je tek nedavno doveo, međutim cijelu prošlu godinu kasnili su s otplatama Real Madridu, iz kojeg su ga doveli za 40.000.000 eura, dugo su tražili odgode na ime dobrih odnosa s Kraljevskim klubom, međutim sad im je jasno kako će teško nabaviti potrebnu lovu.

Perišić i Čileanci na izlazu

Predsjednik je sportskom direktoru Beppeu Marotti naredio – “iskrcaj skupe igrače u godinama” poput našeg Ivana Perišića i čileanskih veterana Sancheza i Vidala te mladog Andreu Pinamontija, piše Gol.hr.

To neće biti lako jer ova trojica starijih, uključujući i hrvatskog reprezentativca imaju jako dobre ugovore pa će teško privući pažnju potencijalnih kupaca, osobito bude li Inter tražio još i odštetu i u ovim godinama radije će ostati i pričekati istek važećeg ugovora, nego se mučiti s pronalaskom novog kluba.

Sve samo kako bi zadržali Lautara

Inter sve ovo radi kako ne bi morao prodati Lautara Martineza, Barcelona ga je željela cijelu proteklu sezonu, međutim vjerojatno je odustala sad kad je dovela Sergija Aguera bez odštete. To ne znači da za Lautara više ne postoji interes iz Španjolske, naprotiv, želi ga novi tamošnji prvak Atletico Madrid, međutim ne želi ga platiti između 90 i 120.000.000 eura, koliko Inter traži, nego drastično manje.

Crno-plavi moraju srediti financije do kraja tekućeg mjeseca, a to im predstavlja dodatan problem jer će većina klubova pričekati s prodajama i kupovinama do konca Eura. Iapk, nadaju se kako će Sporting otkupiti Joaa Marija za dogovorenih 7.000.000 eura te kako će Nainggolana iskrcati Calgliariju…

Puno je upitnika u Interovoj svlačionici i čini se kako će ponovo biti prometno na izlaznom peronu GIusepe Meazze, tako da novog šefa Simonea Inzaghija očekuje težak start na klupi. Obećali su mu da će samo jedan ključan igrač otići, a bez njega neće biti pojačanja…

/HMS/

error: Content is protected !!