Nakon što su izbacili branitelje naslova LA Lakerse, Phoenix Sunsi nastavljaju svoj pobjednički pohod u NBA doigravanju. U prvoj utakmici polufinala Zapada svladali su Denver Nuggetse 122:105.

Čak četiri igrača Sunsa postigla su barem 20 koševa, a Nikola Jokić opet nije imao pravu pomoć suigrača. Završio je s 22 koša, devet skokova, po tri asistencije i blokade, dvije ukradene i četiri izgubljene lopte. Iz igre je šutirao 10/23, trice je gađao 2/5, ali nije izveo niti jedno slobodno bacanja.

Općenito, Nuggetsi su samo šest puta išli na liniju, dok su domaćini tamo bili 20 puta. Denver je pogriješio prihvativši napucavanje sa Sunsima umjesto da uspori igru i nametne svoj stil. Štoviše, Nuggetsi su čak ispucali šest trica više od protivnika koji je po njima puno poznatiji.

Bridges donio preokret, Paul dokrajčio Nuggetse

Denver je držao malo prednost tijekom cijelog prvog poluvremena, a sredinom treće otišao je osjetnih plus devet, no Phoenix je odgovorio serijom 16:0 u kojoj se posebno istaknuo Mikal Bridges. Na početku četvrte dionice dotad neprimjetni Chris Paul vezao je dva šuta i donio Sunsima dvoznamenkastu prednost, a onda dokrajčio protivnike. Paul je 14 od svog 21 poena postigao u posljednjoj četvrtini.

Bridges je predvodio strijelce Sunsa s 23 poena, Paul i Booker zabili su po 21, a Deandre Ayton 20 uz 10 skokova. Centar Sunsa odlično se nosio s Jokićem i nije mu dopustio da razigra ni sebe ni suigrače. Paul je postao prvi igrač s barem 36 godina koji je u doigravanju ostvario 20 koševa, pet skokova i 10 asistencija još od 1965. godine.

Budući da je Jokiću napadački nije priključio nitko iz vanjske linije, Denver nije imao ozbiljnu šansu dan napravi break u prvoj utakmici. Gordon je ubacio 18 poena, Porter 15, a Campazzo 14.

Nakon što je u seriji protiv Lakerse ispao iz rotacije poslije druge utakmice, Dario Šarić vratio se u ulogu pričuvnog centra te za devet minuta postigao pet koševa (šut 2/4, slobodna bacanja 1/1), dva skoka i jednu ukradenu loptu. Pogođeni težak šut iz kuta u posljednjoj četvrtini, kada je lopta nakon nećkanja ipak prošla kroz obruč, mogla bi mu popraviti narušeno samopouzdanje i usmjeriti prema boljim igrama u nastavku serije.

Druga utakmica, opet u Phoenixu, igra se već u noći sa srijede na četvrtak.

Brooklyn razbio Milwaukee 39 razlike i poveo 2:0

Brooklyn Netsi poveli su 2:0 protiv Milwaukee Bucksa nakon što su ih u drugoj utakmici razbili 125:86. Iako su domaćini bili bez Jamesa Hardena, Bucksi im nisu bili u stanju parirati i sad su na pragu još jednog razočaranja u doigravanju. Giannis Antetokounmpo bio je njihov prvi strijelac s 18 koševa i 11 skokova, a Middleton je zabio 17, ali uz loš šut 7/20. Za Netse je Kevin Durant postigao 33, a Kyrie Irving 22 koša.

Netsi su na putu do pobjede pogodili 21 tricu i tako srušili klupski rekord u doigravanju te usput za 15 poena popravili dosadašnji rekord ua najuvjerljiviju pobjedu u playoffu. Treća utakmica serije je u Milwaukeeju u noći sa četvrtka na petak.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!