Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskom sudom optužio desetero hrvatskih državljana starosti između 23 i 51 godine zbog krijumčarenja i preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i droge MDMA.

Uskok je precizirao kako optužnica tereti prvookrivljenog 51-godišnjaka da je od kraja 2018. do 9. lipnja 2020. u Osijeku, Vukovaru, Slatini te u Srbiji okupio i povezao devetoricu okrivljenika radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje droge.

Prema optužnici, 51-godišnjak i 34-godišnjak su preuzimali marihuanu i kokain u Srbiji, nakon čega su drogu krijumčarili u Hrvatsku. Radi daljnje preprodaje drogu je preuzimala 27-godišnjakinja koja je zatim drogu radi skladištenja i daljnje preprodaje predavala šestorici okrivljenika.

Šestorica okrivljenika su novac od prodaje droge predavali 51-godišnjaku i 34-godišnjakinji koji su i sami prodavali drogu na području Osijeka, dodao je Uskok.

Prvookrivljeni 51-godišnjak je, nadodaje Uskok, skladištio drogu u iznajmljenim stanovima u Osijeku, a u kojima je pronađeno streljivo i pištolj, dok je u vikendici 34-godišnjaka u Slatini pronađen automatski pištolj.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!