Nakon što je susjedna Srbija donijela odluku da se bez ikakvih ograničenja građani BiH cjepe u tamošnjim zdravstvenim ustanovama, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj, odlučio je zaposlenike organizirano odvesti na cijepljenje.

Shodno tome, UNSA priprema organiziran odlazak na cijepljenje u Srbiju, točnije u Novi Pazar, te je na službenoj stranici ove institucije objavljen poziv zaposlenicima svih organizacijskih jedinica UNSA-e da se prijave na cijepljenje.

“S obzirom na to da rektor UNSA prof. dr. Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za cijepljenje svih zaposlenika Univerziteta u Novom Pazaru, potrebno je da popunjavanjem anketnog upitnika odgovorite na određena pitanja kako bi službe Univerziteta raspolagale točnim brojem zainteresiranih”, navedeno je u pozivu.

Kako su dalje pojasnili, na ovaj korak su se odlučili prije svega u svrhu zaštite zdravlja zaposlenika, ali i studenata UNSA.

“Kao i zbog stvaranja uslova za realizaciju nastavnog procesa prije početka studijske 2021/2022. godine, želja nam je da osiguramo što skorije cijepljenje uposlenika svih organizacijskih jedinica i Rektorata Univerziteta u Sarajevu”, poručili su.

Danas je (8. lipnja) do 16:00 sati krajnji rok da svi zaposlenici ispune upitnik.

Izvor:Klix.ba

error: Content is protected !!