Šesti tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Grk Stefan Tsitsipas plasirali su se u polufinale Roland Garrosa u utorak, najprije je Nijemac u četvrtfinalu izbacio Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP-46.) sa 6-4, 6-1, 6-1, a onda je Grk sa 6-3, 7-6, 7-5 bio bolji od Rusa Daila Medvjedeva.

Njemačkom tenisaču će ovo biti prvo polufinale na Roland Garrosu.

– Očito, jako je lijepo biti u polufinalu, ali to nije dovoljno, rekao je Zverev koji je prošle godine igrao dva puta u polufinalu grand slam turnira: US Opena i Australian opena.

Za Davidovicha Fokinu ovo je bilo prvo grand slam četvrtfinale.

U prvom setu Španjolac je napravio break, ali je Zverev odmah vratio servis i odvojio se. U drugom setu njemački je tenisač dominirao, osvojio je pet gemova zaredom od 1-1, a tako je bilo i u trećem setu. 

U srijedu će biti poznat drugi polufinalni par. Španjolac Rafael Nadal sastat će se s Argentincem Diegom Schwartzmanom, dok će se prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću suprotstaviti Talijan Matteo Berrettini.

U ženskoj konkurenciji prvi ženski polufinalni par čine Slovenka Tamara Zidanšek i Ruskinja Anastasia Pavljučenkova. Zidanšek je bila bolja od Španjolke Paule Badosa sa 7- 5, 4-6, 8-6, a Pavljučenkova je pobijedila Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6-7, 6-2, 9-7. 

Preostala dva četvrtfinala igraju se u srijedu. Prve će na teren istrčati Amerikanka Cori Gauff (WTA-24-) i Čehinja Barbora Krejčikova, a zatim Grkinja Marija Sakari i Poljakinja Ige Swiatek.

Roland Garros (34.367.216 eura), rezultati:

Tenisači:

četvrtfinale:

Alexander Zverev (Njem/6) – Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 6-4, 6-1, 6-1;

Stefanos Tsitsipas (Grč/5) – Danil Medvedev (Rus/2) 6-3, 7-6 (3), 7-5;

Tenisačice:

četvrtfinale:

Tamara Zidanšek (Slo) – Paula Badosa (Špa/33) 7-5, 4-6, 8-6;

Anastazija Pavljučenkova (Rus/31) – Elena Ribakina (Kaz/21) 6-7 (2), 6-2, 9-7.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!