Veliki interes među stranim gostima izazvala je interaktivna karta Hrvatske croatiacovid-19.info, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koja se ažurira svakog dana.

Kartu možete pogledati OVDJE.

Zanimljivo je i da karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma (HUT), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po županijama, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije, piše Index.hr.

U zadnjih tjedan dana najviše pregleda iz Njemačke

Prikaz Hrvatske po županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch, što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih djelatnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utječe na sigurnost u drugoj.

Kartu je, prema podacima HUT-a, od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36.8%), Nizozemske (14.6%), Hrvatske (13.7%), Austrije (8.06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK.

Kako se doznaje, HUT je ovu kartu predstavio prošle sezone, no sad su je doradili sa županijama i otocima. Tako turisti u svakom trenu mogu vidjeti u kojoj hrvatskoj županiji te na kojem točno otoku ima zaraženih koronavirusom.

/HMS/

error: Content is protected !!