Pred nama je 12. Svjetski gimnastički kup u Osijeku. U dvorani Gradski vrt nastupit će 140 sportaša iz 31 zemlje svijeta. Hrvatska je od 2009. do danas osvojila čak 30 medalja u Osijeku.

Na ovogodišnjem turniru hrvatsku reprezentaciju činiti će Tin Srbić (preča), Aurel Benović (tlo i preskok), Filip Ude (konj s hvataljkama), Jakov Vlahek (konj s hvataljkama), Filip Boroša (tlo), Ana Đerek (tlo i greda), Tijana Korent (preskok), Christina Zwicker (greda i dvovisinske ruče) i Sara Šulekić (dvovisinske ruče).

Svjetski kup u Osijeku posljednje je veliko natjecanje uoči Olimpijskih igara i odlična provjera za hrvatske putnike u Tokio, Tina Srbića i Anu Đerek, ali i ostale naše najbolje gimnastičare.

– Osijek će mi biti simulacija Tokija, jer planiram u kvalifikacijama odraditi 6.2 vježbu koju planiram i u kvalifikacijama u Tokiju. U finalu ću isprobati jaču vježbu početne ocjene 6.5 koju također planiram raditi u Tokiju ako uđem u finale, rekao je Srbić.

– Nisam gledao konkurenciju ovdje. Nema najjačih koji će biti u Tokiju. Tu je prošlogodišnji prvak Europe Tvorogal, ali ne gledam na taj “poraz” u Mersinu kao na nešto veliko budući da to EP nisam smatrao jako bitnim s obzirom na cijelu epidemiološku situaciju, broj zemalja koje su došle i suđenje tamo. Ne zamaram se time. Znam da sam bolji od njega. Ne kažem da me neće nikada pobijediti, jer ja mogu isto zeznuti, ali ako obojica odradimo vježbe, uvijek ću biti bolji od njega. On je svakako veliki konkurent, odrađuje sjajne vježbe, ali ponavljam, ako obojica odradimo svoje, ja sam realno bolji. Imam već dugo problema s leđima, posljednjih tjedana je bilo lošije, ali ide na bolje. Jučer sam odradio vježbu 6.2. Nisam mislio da će ići ovoliko bolje, ali ide, dodao je.

– Dala sam sve od sebe na treninzima posljednje vrijeme, zato što je Tokio blizu, ali i zato što mi ovaj Svjetski kup najviše znači. Trenirala sam dobro, a nadam se da će i rezultati to popratiti. Prije 10-ak dana bili smo na Svjetskom kupu u Varni, izborila sam dva finala. Fizički znam da sam u formi, ali znate kako je to u sportu, treba malo sreće da bi došla do finala, a onda što bude. Stalo mi je da se u Osijeku pokažem u najboljem svijetu jer to je jedna od rijetkih prilika kad Hrvati mogu vidjeti što je to gimnastika i što mi radimo, istaknula je Đerek.

Oba finalna dana, u subotu i nedjelju, moći ćete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!