Raspisao se ovih dana Komšić, ne Željko nego Ivo. Zanimljivo i on je kao aktualni drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić bio nelegitimni predstavnik Hrvata u bošnjačkom ratnom Predsjedništvu. Naravno, ni njega nisu birali Hrvati, nego ga je Alija Izetbegović dekretom postavio na to mjesto, piše Hrvatski Medijski Servis.

Ivu Komšića u podužem reagiranju ponajviše smeta Hrvatska i nedavni dolazak ministra vanjskih poslova te zemlje Gordana Grlića-Radmana u Stolac. Smeta mu i obilježavanje Bleiburga. Pa onda i uzoriti kardinal Vinko Puljić. Naravno i Herceg-Bosna i to ne samo 1993. godine nego i ona 1992. godine koja je spasila BiH od potpunog uništenja. Smeta mu i HVO posebice onaj iz Stoca koji je oslobodio taj grad od srpske okupacije.

Smeta mu još puno toga, a posebno ga iritira što Hrvatska kao članica Europske unije i supotpisnica Daytona pokušava zaštiti Hrvate u BiH od hegemonije koja dolazi iz dijela političkog Sarajeva u kojem je sam Komšić jedno vrijeme glumio gradonačelnika. To mu ne smeta. I još mu nešto ne smeta kada Bosnu i Hercegovinu svojata Ankara i kada njezini predstavnici dolaze kada hoće i gdje hoće i kada Erdogan javno kaže da brani prava: Jeruzalema, Damaska, Bagdada, Kaira, Tripolija, Sarajeva…

/HMS/

error: Content is protected !!