Branitelji naslova hokejaši Tampa Bay Lightninga izborili su plasman u polufinale doigravanja NHL lige nakon što su u 2. krugu ukupnim rezultatom 4-1  pobijedili Carolina Hurricanese.

Odlučujuću četvrtu pobjedu Tampa je ostvarila sinoć slavivši na gostovanju sa 2-0. Nakon prve trećine bez golova, gosti su poveli u petoj minuti druge dionice golom Braydena Pointa, a konačnih 2-0 postavio je Ross Colton sredinom posljednje trećine.

Veliki obol pobjedi dao je i vratar Andrei Vasilevski sakupivši 29 obrana.

– Uvijek je teško pobijediti u gostima, dečkima mogu reći samo kapa dolje, kazao je trener prvaka Jon Cooper.

– U ovoj dvorani dobili smo tri utakmice, što nije lako. Velika stvar je iskustvo. Išli smo tim putem, postoji formula i trebaju vam pravi igrači koji mogu izvršiti plan. Ponosan sam na njih i ponosan sam na njihov trud, dodao je.

Momčad s Floride će u polufinalu igrati protiv boljeg iz obračuna Bostona i NY Islandersa, a trenutačni rezultat je 3-2 za Islanderse.

U drugom susretu večeri, u dvoboju 2. kruga Vegas Golden Knightsi su na gostovanju nakon produžetaka pobijedili Colorado Avalanche sa 3-2 i u seriji na četiri pobjede vode sa 3-2.

Colorado je nakon prve dvije trećine vodio 2-0, no gosti su uspjeli izjednačiti, a potom u produžetku i slaviti golom Marka Stonea nakon 50 sekundi igre. Za Vegas su zabili i Alex Tuch i Jonathan Marchessault, dok su strijelci za Colorado bili Brandon Saad i Joonas Donskoi.

Bolji iz ove serije u polufinalu će igrati proti Montreal Canadiensa koji su dobili Winnipeg Jetse sa 4-0.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!