Grčka tenisačica Maria Sakkari plasirala se u polufinale Roland Garrosa, ona je u četvrtfinalu svladala braniteljicu naslova Poljakinju Igu Swiatek sa 6-4, 6-4.


Za 25.godišnju Sakkari ovo je najveći uspjeh u karijeri, dosada joj je najbolji rezultat na nekom “Grand Slam” turniru bilo 4. kolo, što je ostvarila prošle godine na Australian Openu i na US Openu.

Suparnica Sakkari u polufinalu bit će joj vršnjakinja Čehinja Barbora Krejčikova koja je u četvrtfinalu sa 7-6 (6), 6-3 pobijedila 17-godišnju Amerikanku Coco Gauff.

I za Krejčikovu, specijalisticu za igru parova, ovo je najveći uspjeh u pojedinačnoj karijeri. Dosada je najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji na “Grand Slamu” ostvarila prošle godine u Roland Garrosu kada je stigla do 4. kola.

Zanimljivo, za sve četiri polufinalistice na ovogodišnjem Roland Garrosu, još u utorak su polufinale izborile Ruskinja Anastazija Pavljučenkova i Slovenka Tamara Zidanšek, ovo je najveći uspjeh u karijeri, a jedna od njih će se u subotu okititi i naslovom pobjednice.

ČETVRTFINALE,
TENISAČICE:
Barbora Krejčikova (Češ) – Coco Gauff (SAD/24) 7-6 (6), 6-3
Maria Sakkari (Grč/17) – Iga Swiatek (Polj/8) 6-4, 6-4

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!