U saveznoj pokrajini Hessen u srijedu je izvršen pretres u stanovima policajaca, među kojima su i pripadnici specijalnih postrojbi, za koje se sumnja da su preko internetskih foruma širili promidžbu ekstremno desnih sadržaja.

“Istraga je pokrenuta protiv 20 policajaca, a pretresi su izvršeni u šest stanova te na radnim mjestima policajaca u Frankfurtu na Majni”, stoji u priopćenju Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala i Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Riječ je o 19 aktivnih policajaca i jednom koji više nije u službi, a pripisuje im se širenje mržnje prema strancima te upotreba simbola zabranjenih političkih organizacija iz razdoblja nacionalsocijalizma.

Pronađena chat-grupa na mobitelu pedofila iz specijalnih postrojbi

Istraga je pokrenuta nakon što su na pametnom telefonu jednog pripadnika specijalnih postrojbi, protiv kojeg se otprije vodila istraga zbog posjedovanja dječje pornografije, pronađeni sadržaji chat-grupe s ekstremno desnim sadržajem.  

Već prije dvije godine je izbio skandal zbog otkrivenih radikalno desnih sadržaja u komunikacijskim grupama kojima su se služili policajci u Hessenu. Vlasti nisu pojasnile postoji li povezanost između tadašnjih slučajeva i današnjih pretresa.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!