Zaklada Marin Čilić objavila je da će se drugo izdanje humanitarnog i sportskog spektakla Gem Set Hrvatska održati 12. i 13. srpnja ove godine na dvije lokacije u Petrinji.

Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Mate Pavić i Nikola Mektić prvi su potvrđeni igrači koji će zaigrati na ovom humanitarnom turniru, objavili su iz Zaklade.

Prvo izdanje turnira Gem Set Hrvatska, koji se održao na zagrebačkoj Šalati 2019., igrao se za djecu iz Tordinaca koja se danas mogu pohvaliti modernim igralištem sagrađenim nakon turnira.

Ove godine Zaklada će izgraditi dva nova vanjska sportska igrališta u Petrinji koja će djeci služiti kao trajni prostor za druženje i bavljenje fizičkom aktivnosti te će im pomoći da se lakše nose s izazovima pandemije i perioda nakon potresa.

– Neopisivo mi je drago da nakon prošle godine i pandemije, koja je zaustavila gotovo sva događanja, ponovno imamo priliku organizirati ovaj spektakl. Ono zbog čega sam posebno sretan je to što Gem Set Hrvatska stiže u Petrinju za koju, nakon razornih potresa, svi imamo posebne osjećaje. Kolege sportaši također su presretni jer će zaigrati upravo tamo, ali i što će svojim dolaskom barem malo pomoći tom kraju i unijeti vedrinu u teškom periodu obnove i povratka u svoje domove, izjavio je Marin Čilić.

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojemu svako  dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 3000 djece.

Kroz program obrazovanja, dodjeljuje stipendije mladim glazbenicima te obnavlja školske laboratorije, dodjeljuje stipendije mladim sportašima, organizira motivacijska predavanja, a i u narednim godinama će, kroz projekt Gem Set Hrvatska, nastaviti graditi multifunkcionalna sportska igrališta za djecu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!