SDP-ov veteran i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gostujući u Dnevniku HTV-a govorio je u stanju u stranci nakon lokalnih izbora.  Na pitanje očekuju li se u SDP-u, kako neki kažu, veliki potresi, rekao je da ne zna pravu pozadinu odluka predsjedništva i kako nije siguran da to vodi u svijetlu budućnost. Smatra da stranka ljevice, čiji je član, kako kaže, od ’90 i neke, ne treba isključivati ljude, jer to moraju biti  progresivne stranke. Nisam siguran da su isključenja dobar put, rekao je.  

– Nisam siguran da je vodstvo bez članstva vodstvo i da članstvo mora biti rezervoar iz kojeg se bira vodstvo, kazao je Zlatko Komadina upitan je li zaista moguće da u subotu  Glavni odbor SDP-a isključi iz stranke Davora Bernardića, Ranka Ostojića, Vukasa. 

Prognozirao je da će se sjednica Glavnog odbora pretvoriti u bitku o iskazivanju povjerenja predsjedniku Peđi Grbinu

– Kad Predsjedništvo donese odluku kakvu je donio, Glavni odbor je u delikatnoj situaciji. Ako odluku odbije, zapravo izražava nepovjerenje predsjedniku stranke. To smo već imali s Milanovićem, s Bernardićem i sada s Peđom Grbinom, rekao je Komadina.  

Trebalo je više razgovarati 

– Predsjedništvo u pravilu dobiva potporu Glavnog odbora, jer se meritum stvari izbjegne. Znači, nije više stvar u tome što je bilo, nego da stranka ne ispadne bez vodstva, kazao je Komadina. 

Smatra da je trebalo puno više razgovarati, jer, ističe, dijalog je imanentan SDP-u. 

Problemi, ako postoje unutar neke organizacije, trebaju se prije svega raspraviti na lokalnoj organizaciji, a kako su one raspuštene, nema tko raspravljati nego nacionalno tijelo, rekao je. 

– Ako se zna da je netko nešto krivo napravio, može se isključiti samo tu osobu. Ako se isključuje sve ljude, tada povjerenik ponovno upisuje, ali neke ne upiše. Tko je taj koji će odlučiti na kome je krimen, upitao se Komadina. Ponovio je da je trebalo puno više razgovarati.  

– Tako da nisam siguran da je stranka jača što ima manje ljudi, rekao je komentirajući odluku Predsjedništva SDP-a o raspuštanju nekih lokalnih organizacija i nakon loših rezultata na lokalnim izborima.  

Kazao je da ljudi moraju biti odgovorni i razgovarati sa svojim vodstvom, a vodstvo, ponovio je, mora agilno surađivati s ljudima. 

– Ne postoji vodstvo bez članstva, rekao je Komadina.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!