I osma večer duhovne priprave za proslavu blagdana Presvetog Srca Isusova u Studencima započela je pobožnošću koju su molili i pjevali mladi iz Župe, a ispovijedalo je nekoliko svećenika.

Misno slavlje predvodio je fra Branimir Musa, župnik u Tihaljini i grudski dekan kojeg je na početku i na kraju svete Mise srdačno pozdravio župni upravitelj i domaćin don Ante Pavlović – Ćane. Na početku svete Mise, prije molitve pokajanja, fra Brane je okupljenom mnoštvu poručio „bježite od grijeha kao od zmije, ako se primakneš odmah će te ujesti“!!! U propovijedi je govorio o srcu, kako ljuskom, tako i o Presvetom Srcu kojem smo se došli moliti, a na kraju je poručio svima, osobito mladima, da ne napuštaju rodnu grudu jer ovdje još uvijek ima nade“.

Na svetoj Misi lijepo je pjevao župni dječji zbor „Plavi anđeli“ pod ravnanjem Katarine Lauc i Marka Petkovića, a svima im se na kraju zahvalio don Ante i najavio program Uočnice koju će predvoditi bivši župnik, a sada biskup kotorski mons. Ivan Štironja.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!