Španjoski reprezentativac Diego Llorente negativan je na Covid-19 u srijedu nakon što je dan ranije bio pozitivan, objavio je u četvrtak Španjolski nogometni savez (RFEF).

– PCR testovi izvedeni u srijedu 9. lipnja su dali negativan rezultat. Kontra-analiza provedena par sati kasnije potvrdila je rezultat, navodi se u priopćenju RFRF-a koji pretpostavlja da je test napravljen u utorak bio “lažno pozitivan”.

Branič engleskog prvoligaša Leedsa bio je drugi pozitivni slučaj  u španjolskoj reprezntaciji nakon što je u nedjelju navečer objavljeno da se zarazio kapetan Sergio Busquets.

Diego Llorente je nakon prvog pozitivnog testa stavljen u izolaciju, no sada kada je objavljeno da je drugi test negativan mogao bi se vratiti u reprezentaciju koja prvu utamicu na EURU igra u ponedjeljak u Sévilli protiv Švedske.

– Nogometaš će ponovno bit testiran PCR-om u četvrtak i u petak. Ako rezultat i tada bude negativan, Diego Llorente će se priključiti reprezentaciji u petak poslije podne, dodaje RFEF.

Ostali igrači ‘La Roje’ bit će također ponovno testirani i svi rezultati će biti poznati tijekom dana.

Nakon objave da su Busquets i Llorente pozitivni, španjolska je vlada odlučila cijepiti cijelu reprezetaciju prije početka Eura.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!