Slovenija i Izrael će 2023. godine biti domaćini Europskog prvenstva u košarci za žene, objavljeno je na FIBA-inim službenim stranicama. 

Tel Aviv u Izraelu i slovenski gradovi Celje i Kopar bit će domaćini utakmica u grupnoj fazi, dok će se utakmice finalne faze igrati u Ljubljani, odlučili su u petak članovi izvršnog odbora Međunarodne košarkaške asocijacije FIBA Europe.

– Za prvenstvo smo se odlučili pripremiti isključivo zbog potencijala naše reprezentacije. Sljedećih dana slovenske djevojke idu na Europsko prvenstvo u Strasbourg, gdje su među kandidatima za visoka mjesta, a za dvije godine siguran sam da će moći napasti medalju, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Slovenija će po drugi put biti domaćin Europskog prvenstva, 2013. godine ugostila je košarkaše, a krajem lipnja i početkom srpnja 2023. natjecat će se 16 najboljih europskih ženskih momčadi. Ovo će biti 39. Europsko prvenstvo za žene.

– U usporedbi s Eurobasketom 2013, žensko prvenstvo bit će manji zalogaj, jer će biti manje momčadi, a istovremeno će Slovenija ugostiti samo dvije prednatjecateljske i završne utakmice od četvrtfinala nadalje. Svakako ćemo imati puno posla do tada, dodao je Erjavec.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!