Uvod u središnje slavlje zaštitnika župe i svetišta Presvetog Srca Isusova u Studencima je sveta Misa Uočnica kada po pravilu crkveno dvorište ispune vjernici – hodočasnici Srcu Isusovu koji pristignu sa svih strana.

Ove godine je bilo posebno svečano jer je misno slavlje predvodio mons. Ivan Štironja, biskup kotorski, a „dojučerašnji“ studenački župnik.

U koncelebraciji svetu Misu su slavili svećenici iz studenačke župe don Ante Pavlović- Ćane (župnik), don Ante Luburić, don Branko Šimović i don Dražen Lauc, te don Ivo Šutalo bivši župnik u Studencima, a sada pastoralni vikar Trebinjske biskupije.

Na početku svete Mise biskup Štironja je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Studencima nakon par mjeseci i još jednom zahvalio župljanima i hodočasnicima s kojima je godinama „rastao“ u pobožnosti Presvetom srcu.

U propovijedi je govorio o životnom putu vjernika koji vode Srcu Isusovu s kojim sve počinje i sve završava.

Tradicionalna procesija s upaljenim svijećama oko crkvenog dvorišta bila je i ove godine, a kip i zastavu Srca Isusova su nosile ovogodišnje mladoženje, a litanije je pjevao mješoviti župni zbor Vrelo života koji je pjevao na svetoj Misi skupa s tamburašima.

Nakon procesije biskup je blagoslovio kip Isusa u Getzemanskom vrtu koji je postavljen iznad ulaza na kat Pastoralnog centra i „gleda“ na vijadukt na koridoru 5 C želeći tako zaštititi sve koji tim putom prolaze.

Na kraju svete Mise biskup je blagoslovio nabožne predmete, te je zazvao Božji blagoslov na djecu koja se svake godine okupe u velikom broju. Riječi zahvale biskupu Štironji, svećenicima, ispovjednicima, zborovima, čitačima, ministrantima, uputio je župnik don Ante.

Također je predstavljen župni list Povezanost. Poslušajte

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!