U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jutros je pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrirani na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 6; Bugojno, Grude i Jajce 13; Drvar, Ivan-sedlo, Livno i Zenica 14; Bihać i Sarajevo 15; Doboj, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 16; Banja Luka 17; Gradačac i Trebinje 18; Bijeljina 19 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u BiH biti nestabilno vrijeme. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima su mogući i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u subotu, 12. lipnja, u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.  

U nedjelju, 13. lipnja, u našoj zemlji veći dio dana bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padalina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padalina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.  

Također i u ponedjeljak, 14. lipnja, u Bosni će biti uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima po kotlinama je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C, priopćeno je iz FHMZBiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!