U otvarajućoj utakmici EURA u Rimu su nogometaši Italije svladali Tursku s 3-0 (0-0).

– Turska je na samom kraju imala jednu akciju s glavom i repom, a Italija je dominirala 90 minuta. Pokazali su da imaju tehniku, znanje i moć, rekao je Tomislav Ivković, stručni komentator HRT-a u analizi utakmice u emisiji EUROPEO.

Prvi pogodak na ovom EURU bio je autogol turskog braniča Meriha Demirala u 53. minuti, a na 2-0 je povećao Ciro Immobile u 66. minuti. Lorenzo Insigne je u 79. minuti postavio konačnih 3-0.

– Očekivao sam puno više od Turske, ali znali smo da će Italija kao domaćin dominirati. Turska nije stvarala gotovo ništa, a Italija nije stvarala stopostotne prigode, ali su bili opasni. u drugom dijelu desna strana, Barcella i Berardi, su bili puno ofanzivniji i olakšali su onda drugoj strani, kad imaš opasnost na obje strane teže je to blokirati, analizira drugi stručni komentator Igor Cvitanović.

Marijo Strahonja osvrnuo se na suđenje Dannyja Makkeliea.

– Utakmica nije bila jednostavna za suđenje, pogotovo kad jedna ekipa konstanto ide prema naprijed, u čemu se Talijani maheri, bilo je nekoliko ruka sumnjivih, što ga je poljulalo, bit će sigurno rasprave, kazao je Strahonja.

Ivković je istaknuo da bi Italija mogla biti opasna u nastavku turnira.

– Iznenadio me ulazak Di Lorenzija u drugom dijelu i kad je proradila desna strana, Locatteli se pridodavao i Varela s druge strane, radili su veliki pritisak s jedne i druge strane. Italija me iznenadila u ideji igre i kretanjima igrača, i u brzini izvedbe. Ako budu još podigli kvalitetu, mogu biti vrlo nezgodni, rekao je i priznao: Dosad Talijane nisam previše gledao. No igraju tri utakmice na svom stadionu, a tri utakmice ako dobiješ to daje već jako veliku sigurnost, motivaciju, i onda sve ide samo od sebe, rekao je HRT-ov stručni komentator.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!