Dan uoči prvog dvoboja na Euru protiv Engleske, na konferenciji za medije u Londonu govorili su izbornik i kapetan Vatrenih Zlatko Dalić i Luka Modrić.

– Svjesni smo da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe koja je domaćin i jedan od favorita da osvoji Europsko prvenstvo. Mi moramo biti kompaktni i agresivni, borbeni i pokušati primijeniti svoj stil igre. Nećemo se doći samo braniti, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat. Start je jako bitan, svi hoće napraviti dobar rezultat u početku, da nam da novo samopouzdanje za nastavak, ali zaista očekujemo tešku utakmicu koja će se lomiti u detaljima, rekao je izbornik na konferenciji za medije uoči prve utakmice na Euru koja Vatrene očekuje u nedjelju u 15 sati na Wembleyju protiv Engleske.

Kakvu formaciju Engleske Dalić očekuje?

– Svjesni smo s kakvim protivnikom igramo i s kojim igračima igramo i koji god sistem engleski izbornik izvede na teren, mi ćemo biti spremni, ali znamo da će to biti jako kvalitetno i jako opasno. Oni imaju veliku kvalitetu, pogotovo prema naprijed, pokušat ćemo se suprotstaviti, ali opet želimo i mi biti ti koji će imati posjed lopte i imati svoje šanse, nećemo se samo braniti, rekao je Dalić.

Misli li da će za Engleze zaigrati Phil Foden i Jack Grealish?

– Foden sigurno, on je mlad i potentan igrač, brz, okomit, igra dobro u Cityju. Grealish se vratio u formu, nije ga bilo zadnje vrijeme, dobar organizator ali se vratio. Očekujem obojicu na terenu, a hoće li početi utakmicu ne znam, no mislim da je Foden taj koji će početi sigurno, smatra izbornik Vatrenih.

Hoće li na teren netko od mladih hrvatskih igrača?

– Imamo kvalitetnu ekipu i dosta dobrih igrača. Mislim da smo za sutra odabrali najbolje za ono što hoćemo i što je za Engleze najbolje. Složili smo ekipu koja će biti moćna, potentna i agresivna. Znam da se kalkulira s imenima, ono što želimo je da budemo borbeni i kompaktni i po meni ćemo staviti najbolje za ovu utakmicu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!