To što na namirnicama piše da su dijetne ili “light” ne nači da ne debljaju.

Ako pokušavate smršavjeti velika je vjerojatnost da ste kupili neku od ovih namirnica uvjereni da će vam pomoći da smanjite unos kalorija.

Dijetni jogurt

Dijetni jogurt popularan je među svima koji žele smanjiti unos kalorija. Dobro zvuči u teoriji jer dijetni jogurt sadrži manje kalorija, masti i šećera od običnog. Ipak, dijetni jogurti često su više procesuirani i imaju više umjetnih sastojaka.

Uz to masnoće, kojih u dijetnoj opciji ima malo, koristan su nutrijent kada ih se umjereno konzumira i pomažu nam da se dulje osjećamo sitima. Ako volite jogurt, bolje da pojedete običnu nego dijetnu verziju.

Zeleni čaj

Zeleni čaj se često karakterizira kao magični napitak za gubljenje kilograma. Iako ima mnoge benefite za zdravlje, istraživanja pokazju da minimalno utječe na gubitak kilograma. Nije štetno popiti šalicu zelenog čaja svaki dan, ali vrlo je vjerojatno da nećete mršavjeti od njega.

Rižini keksi

Rižini keksi imaju jako malo kalorija, ali i jako malu nutrijenata. Prilično je sigurno da će vam trebati jako puno ove grickalice da biste se osjećali sito, a samim time se pobija njihova namjena za gubljenje kilograma.

Dijetna gazirana pića

Ako ste ovisni o gaziranim pićima mogla bi vam se činiti kao dobra ideja da umjesto regularnih pijete dijetne verzije istih. Ipak, neka istraživanja pokazuju da pića s umjetnim zaslađivačima mogu povećati žudnju za šećerom i potaknuti debljanje.

Niskokalorični sladoled

iako se reklamiraju kao zdravija opcija, niskokalorični sladoledi baš i niu toliko zdravi. Ako imaju manje šećera, vrlo vjerojatno sadrže više zasićenih masnoća. Ako pak sadrže manje masnoća, vjerojatno imaju više šećera.

Uz to, kada jedete niskokaloripčni sladoled lakše ćete sami sebi opravdati ako ga pojedete previše. Kada se to dogodi moguće je da unesete puno više kalorija nego što bi jedna kuglica inače sadržavala.

Obrano mlijeko

obrano mlijeko s malo ili nimalo masnoće reklamira se kao zdravija opcija, ali istraživanje je pokazalo da ljudi koji konzumiraju punomasno mlijeko obično imaju manje kilograma. Moguć razlog je taj što su zbog masoće prije i duže siti.

Proteinske pločice

Proteinske pličice također se čine zdravima i praktičnima, nažalost puno njih ima mnogo kalorija, masnoća, dodanih šećera što potiče debljanje. Ako već kupujete proteinske pločice neka imaju što više prirodnih sastojaka, ali ni te nemojte jesti svaki dan.

Jabučni ocat

Jabučni ocat također je jedan od razvikanih trikova za mršavljenje. Oni koji ga promoviraju kažu kako umanjuje glad i pomaže u gubljenju kilograma. Jako je malo dokaza koji bi potvrdili te tvrdnje.

Kokosovo ulje

Ovo ulje se također promovira kao saveznih u sagorijevanju masti no bogato je zasičenim mastima i može podići razine kolesterola, piše Eat This.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!