Mostarski gradonačelnik još jednom je podvukao kako je rješavanje pitanja deponije “Uborak” postavljeno kao prioritet nove administracije Grada Mostara.

– Intenzivnom komunikacijom mene i mojih suradnika sa strukom i svima onima koji su uključeni u proces odvoza i deponiranja otpada u gradu Mostaru pronalazimo moguća rješenja – izjavio je za Fenu gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Mostarski gradonačelnik se istovremeno osvrnuo kako je u prošlosti potrošeno puno vremena na ovu temu, ali, kaže kako optimistično gleda na budućnost i mišljenja je da je Grad Mostar pred rješenjem pitanja deponije ‘Uborak’.

Njegovom inicijativom i pozitivnim pristupom gradskih vijećnika u četvrtak, 10. lipnja održana je i tematska sjednica Vijeća na kojoj je razmatrana trenutna situacija i budućnost regionalnog odlagališta komunalnog otpada Uborak – Buđevci. Na istoj je predstavljen i Plan prilagodbe.

-Na temelju Plana prilagodbe i prezentacija ponuđača, pitanje deponije ide prema svome raspletu – poručio je Kordić.

Mostarski gradonačelnik je naime odmah nakon tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara obavio razgovore s financijskim organizacijama kako bi imali osiguranu financijsku konstrukciju za implementaciju Plana prilagodbe.

Podsjetimo da je jedan od zaključaka tematske sjednice u četvrtak upravo bio da Grad Mostar osigura financijska sredstva predviđena Planom prilagodbe upravljanja otpadom za regionalnu deponiju Uborak-Buđevci Mostar putem grant sredstava s većih razina vlasti i međunarodno financijskih organizacija te kreditnim zaduženjima kod banaka.

Što se tiče prezentacija koje su na tematskoj sjednici imale osam domaćih i inozemnih tvrtki o načinu zbrinjavanja opada, gradonačelnik Mostara će formirati radnu grupu koju će sačinjavati predstavnici Odbora za stambeno-komunalne poslove i Gradske uprave, te vanjski suradnici iz oblasti zaštite okoliša, ekologije, vodoprivrede i šumarstva.

Zadaci ove radne grupe su da izvrši analizu svih prezentacija i nakon toga predloži Gradskom vijeću Grada Mostara najpovoljniju, odnosno najprihvatljiviju opciju za Grad Mostar, a koja je u skladu sa strategijom upravljanja otpada FBiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!