Pridržavanje epidemioloških mjera je nužno, a pravi test bit će navijanje u “fun zonama” tijekom Eura.

Reporterke HRT-a javile su se u središnji Dnevnik iz fun-zona u Splitu i Zagrebu.

Split je poznat po vatrenom navijanju, no pridržavanje epidemioloških mjera je nužno.

– Na Zvončacu splitska je fun-zona za praćenje Europskog nogometnog prvenstva. Organizator kaže da ima sve dozvole od stožera i da poštuje epidemiološke mjere, stolovi su na odgovarajućoj udaljenosti, a na ulazu su dezinfekcijska sredstva, javila je u Dnevniku Mariola Milardović.



– No danas ne igra Hrvatska pa je malo posjetitelja. Pitanje je što će biti sutra kad Hrvatska da gol i krene navijačka euforija koja je idealna za prenošenje virusa. Tada stvarno treba poštovati sve epidemiološke mjere, dodala je.

– Ne smije se zaboraviti da i dalje imamo COVID pacijente na bolničkom liječenju, i dalje imamo pacijente na respiratoru, među njima ima i mlađih i onih koji su zaraženi indijskim sojem, izvijestila je Milardović te naglasila kako je na splitskom području i dalje premali postotak cijepljenih.

– Već više od godine dana igramo životnu utakmicu s COVID-om, posljednjih mjeseci ide nam odlično. Nemojte da si sada, kada smo nadomak cilja, zabijemo autogol i ispadnemo iz finala. Navijati se može sa srcem, ali treba s razumom i odgovorno, naglasila je Milardović.

Reporterka Tamara Marković javila se iz najveće fun-zone u središtu Zagreba. Naglasila je da će najviše ljudi biti tek sutra kada igra Hrvatska i kada će navijači moći osjetiti pravu atmosferu stadiona. 

– Croatian Fans Embassy zone nije zamišljeno kao masovno gledanje nego je formatirano kao javno gledanje i potpuno je prilagođeno svim mjerama koje su na snazi. Imamo dvije lokacijske zone koje međusobno komuniciraju, ali su odvojene. Imamo pojačan nadzor zaštitarskih službi, 30 COVID-redara, poruke s bine, poruke iz komunikacijskih zona i mislim da smo poduzeli jako puno mjera kako bismo poslali u svijet sliku odgovornog navijanja hrvatskih navijača, rekao je Tomislav Mileis, dopredsjednik Kluba navijača “Mi Hrvati”, suorganizatora fun-zona  u Zagrebu.

Dodao je da je u petak bila generalna proba te kako su očekivali mogući “relaksacijski trenutak” nakon 15. lipnja.

– Nažalost, to se nije dogodilo i ostali smo na planu B, kazao je Mileis. 

Njegova poruka hrvatskim navijačima je: Dođite na Trg, ponašajte se odgovorno, držite razmak. Pohvalio je Zagrepčanke i Zagrepčane koji su se na generalnoj probi pridržavali svih mjera.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!