U svom premijernom nastupu na europskim nogometnim prvenstvima, Finska je u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 1-0 priredivši prvo veliko iznenađenje na EURO 2020.


Finci su do neočekivane pobjede u skandinavskom obračunu stigli golom Joela Pohjanpaloa (60), a u 74. minuti kazneni udarac za Dance promašio je Pierre-Emile Hojbjerg.

Nažalost, dvoboj u Kopenhagenu obilježio je događaj iz 43. minute utakmice kada se danski veznjak Christian Eriksen srušio na travnjak.

Igrač milanskog Intera i suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića, pao je u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem. Eriksen je potom na nosilima koja su bila zaklonjena bijelim platnom iznesen s terena i hitno prevezen u bolnicu, a utakmica je prekinuta. Danski nogometni savez je kasnije objavio kako je Eriksen budan i stabilan.

Utakmica se nastavila u 20.30 sati, a UEFA je objavila kako su igrači obje momčadi pristali na nastavak susreta nakon što su čuli dobre vijesti iz bolnice.

– Naravno da nam je bilo teško izaći na teren, i mogu samo zamisliti koliko je bilo teško Dancima, rekao je strijelac pobjedničkog pogotka za finsku televiziju YLE.

– Ovo je velika pobjeda za nas, ali sada je najvažnije Christianovo stanje, rekao je napadač Union Berlina.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!