Na putevima u Bosni i Hercegovini vozi se po pretežno suhom kolovozu, a frekvencija vozila umjerenog je intenziteta.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Rača, Karakaj i Šepak.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju vozačima na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

U toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se prometuje usporeno, preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Izvor:BIHAMK

error: Content is protected !!