Danas su na Euru prvu pobjedu ostvarili debitanti Finci, a Rusi su protiv Belgije prošli kao i u kvalifikacijama. Naši stručni kometatori Anton Samovojska i Mario Carević oduševljeni su kvalitetama Belgijanaca.

– Odgovor je veoma jednostavan, to je apsolutna razlika u klasi, čak i bez dvojice briljantnih nogometaša, De Bruynea i Hazarda, koji je danas ušao, ali je još u fazi privikavanja na jake utakmice. Ako se obistini da bi se De Bruyne mogao pojaviti već na sljedećoj utakmici i ako Hazard dođe na svoje, onda bi to stvarno mogla biti reprezentacija za naslov europskog prvaka, kaže Samovojska.

– Kad pogledamo igače koji su na klupi, može se sastaviti još jedna kvalitetna ekipa. Oni su u fazi napada razigrani i lucidni, a u fazi obrane pretvaraju se u zvijeri, to mi je fascinantno. Martinez je dobio grupu za sebe i napokon je vidljivo to zajedništvo. Dosta su dugo bili u problemima zbog političkih netrpeljivosti, ali napokon je Martinez dobio grupu za sebe, dodao je Mario Carević.

– Meni se izbornik Martinez neobično sviđa, dodao je Samovojska, no još više mu se sviđa napadač Romelu Lukaku:

– Lukaku je 93 kilograma mišića, nije mi jasno zašto je samo dvije sezone ostao u Manchester Unitedu, tehnika izvrsna, realizacija fantastična, rasni golgeter!

– Koliko taj Lukaku daje na dubini, koliko daje napadu, to je svjetsko čudo, nadovezao se Carević. 

Edenu Hazardu Samovojska pak kaže:

– Otrkad je došao u Real je imao 11 ozljeda i koronu, i to nevjerojatno kakve ozljede, prvo su bile ozljede gležnja i bio je na operacijama, i onda je bilo pitanje je li treća operacija kraj njegove karijere. Tada su uslijedile ozljede mišića, samo pucanje mišića, što ukazuje na nisku razinu fizičke spreme. On se nekako treba vratiti, ali je u Realu protratio dvije godine. A u samo jednoj akciji vidiš kakav je to genijalan igrač, smatra Samovojska.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!