Tvrtka „Prointer ITSS“ postala je vlasnik nekretnina u centru Banja Luke, preko puta Trga Krajine i parka Petar Kočić.

Radi se o tvrtci koja je u vlasništvu sina Milorada Dodika.

Zemljište i objekt, koji su nekada pripadali Poštanskoj štedionici, platili su 2,6 milijuna maraka na licitaciji koja je održana na Đurđevdan prošle godine, u jeku pandemije virusa korona i ograničenog kretanja, otkriva portal CAPITAL.

Nepokretnost koju je „Prointer“ kupio od Fonda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske se nalazi na placu površine 1.236 metara četvornih.

Na atraktivnoj parceli je objekat koji se sastoji od podruma (211,96 m2), visokog prizemlja (208,65 m2), kata (209,73 m2) i potkrovlja (90,50 m2).

Ukupna bruto površina objekta, koji je nekada pripadao Poštanskoj štedionici, je 720,84 metra četvorna, a neto površina 509 kvadrata.

Nepokretnost je evidentirana kao objekat arhitektonsko-ambijentalne vrijednosti jer je riječ o objektu izgrađenom između dva svjetska rata.

Objekt se nalazi u II zoni zaštite i prema tome dozvoljeni su radovi restauracije i sanacije u postojećim gabaritima, propisano je dokumentima Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa.

Mirovinski oglasio je prodaju nepokretnosti u centru Banja Luke prošle godine, u izdanju dnevnih novina od 17 – 20. travnja, odnosno, za pravoslavni Uskrs.

Tada je važila zabrana kretanja zbog pandemije virusa korona, te je u petak 17. travnja u 15 sati počeo policijski sat koji je trajao do pet sati ujutru 18. travnja. Zatim je isti dan (subota) policijski sat počeo ponovo u 15 sati te trajao sve do ponedjeljka 20. travnja do pet sati ujutru.

Tko je uspio vidjeti oglas, taj je mogao obići nekretninu u centru Banja Luke, a čija je početna cijena bila 2.616.680 maraka.

Licitacija je zakazana za 6. svibanj – Đurđevdan, za koji je također bilo ograničeno kretanje, policijski sat od 15 sati do pet ujutru idućeg dana.

Bilo je definirano da se licitacija može održati samo ako u njoj sudjeluju najmanje dva sudionika, a ako se prijavi jedan sudionik, Komisija je mogla prodati nepokretnosti neposrednom pogodbom.

Drugi ponuđač, pored “Prointera” bila je tvrtka “Sirius 2010” koja je dala ponudu svega 1.000 maraka manju od ponude “Prointera”, odgovor je Fonda PIO za CAPITAL.

„Prointer“ je i uknjižen u katastru kao vlasnik navedenih nekretnina, pokazuje evidencija Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIP) RS.

Kakvi su im budući planovi sa kupljenim nekretninama novi vlasnik još nije otkrio.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!