Sisak je danas, 12. lipnja, domaćin Drugog Hoda za život, obitelj i Hrvatsku pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”, prenosi najavu IKA.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sisačko SRCE, šetnica Slave Štrigla, Katedrala uzvišenja sv. Križa.

Okupljanje počinje u 10.30 sati ispred sisačkog SRCA, priopćio je Tiskovni ured Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku se godine održava u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, prvi su se puta Hodu pridružili Slavonski Brod i Imotski.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Područje grada Siska i Sisačko-moslavačke županije samo je u razdoblju od 28. prosinca 2020. pogodio čak 931 potres.

Pratite uživo:

10.30

Započelo je okupljanje sudionika ispred sisačkog SRCA.

11 sati sudionici su spremni, uskoro kreće drugi Hod za život u Sisku

Izvor: narod.hr/ika.hkm.hr

error: Content is protected !!