U prvom poluvremenu dvoboja Nizozemske i Ukrajine vidjeli smo puno lijepih poteza, a nedostajali su golovi, no u drugom dijelu dobili smo i to.  Susret su analizirali u emisiji Europeo Anton Samovojska i Igor Cvitanović.

– Ne može biti, jer ona reprezentacija bila je prepuna klasa najviše moguće svjetske vrijednosti, Van BastenKoemanGullitRijkaard, igrači s genijalnim karijerama i neviđenom karizmom. No ovakvu utakmicu potpisao bih svake noći, kaže Anton Samovojska na paralelu ove generacije Nizozemaca s onom legendarnom predvođenom Van Bastenom.

– U prvom dijelu smo imali lijep nogomet bez golova, a u drugom smo vidjeli i jedno i drugo. Ukrajina, bez obzira na poraz, ako bude ovako igrala i dalje ima velike šanse za proći dalje, dodao je Igor Cvitanović te nastavio: – Gledali smo utakmicu s puno transformacije, s puno lijepih akcija i golova.  

– Utakmica je u nastavku krenula tako da se činilo da će Nizozemska to glatko dobiti. I onda dođe do 2:2. I znate što bi se dogodilo da je tako završilo? Svi bi se bacili na Franka De Boera i njegovu lošu karmu. On je bio trener u Ajaxu, uskoro je 75 dana proveo u Interu i dobio otkaz. Onda je potpisao s Crystal Palaceom i dobio otkaz nakon 77 dana. Onda je Mourinho dao izjavu da u engleskoj Premier ligi nikad nije bilo lošijeg trenera. Svi bi mu to izvadili van da se sad dogodilo 2:2, kaže Samovojska.

– Kod 2:0 je možda prerano išao raditi zamjene i zatvarati utakmicu, ipak je razlog za kritiku prema De Boeru izrekao Cvitanović.

Cvita je pokušao i objasniti kako momčad koja dominira i vodi 2:0 u kratkom vremenu upadne “u rupu” poput “Oranja” danas:

– Prvi gol dovede te u nesigurnost, drugi te povuče skroz na dno. Onda ako netko zna smiriti ekipu, a oni imaju Wijnalduma i još neke i oni su nekako za vrijeme utakmice smirili te mlađe igrače.

– 2:0 je najopasniji rezultat, kako bi rekao Miroslav Blažević, dodao je Samovojska.


Analizu pogledajte u videu!

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!