Hrvatska nogometna reprezentacija današnjom utakmicom protiv Engleske započinje svoj put na Europskom prvenstvu. U posljednjih sedam međusobnih susreta, obje momčadi imaju po tri pobjede i jednom su igrali neriješeno.

Ministar Beroš pozvao navijače na odgovorno ponašanje

13:32

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je pozvao navijače na odgovorno ponašanje.

Poštivanje epidemioloških mjera najbolji je čin domoljublja i podrške našim nogometašima. Zajedno do pobjede!

Uzbuđenje na vrhuncu

12:08

HRT-ov novinar Edin Mahmuljin u podnevnom Dnevniku HTV-a rekao je da atmosfera ispred Wembleyja raste iz minute u minutu, te da je uzbuđenje na vrhuncu. 

Stadion Wembley može primiti 90.000 navijača, a na današnju utakmicu će moći ući njih 22.500.

Hrvatska nogomena reprezentacija nikada nije poražena na otvaranju Eura, a engleska reprezentacija nikada nije pobijedila na otvaranju Eura. 

Hrvatski navijači ispred Wembleyja

12:01

Kockice na ulicama Londona

11:06

Sreli smo navijače Hrvatske u Londonu

09:27

U Londonu smo uoči utakmice s Engleskom zatekli malobrojne hrvatske navijače koji su odlučili doći podržati Vatrene unatoč strogim epidemiološkim pravilima, a koja su ih praktično odagnala da doputuju na Otok. Krešimir Gotlin razgovao je s Hrvatima iz Švedske koji u stopu prate Vatrene na svim velikim natjecanjima.

Dalić za HRT: Očekujem dobar rezultat

– Ispred nas je velika utakmica i veliki protivnik, domaćin, koji igra pred svojom publikom i jedan od najvećih favorita da osvoji Europsko prvenstvo. Bit će jako teška utakmica, mislim da je Hrvatska spremna, da smo napravili sve što smo trebali. Pripremali smo se za tu utakmicu i očekujem dobru igru. Očekujem dobar rezultat i da puni samopouzdanja uđemo u Europsko prvenstvo, da napravimo što bolji posao u prvoj utakmici, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u razgovoru za HRT.

Modrić: Ići utakmicu po utakmicu

Kapetan Luka Modrić rekao je da očekuje agresivnu Englesku.

– Igraju pred svojom publikom. Na nama je da odigramo što bolje. Spremni smo, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali smo se za Engleze, rekao je dodavši da je atmosfera odlična, te da su očekivanja velika.

– Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. No, treba biti realan, teško je očekivati svaki put finale. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izborikovih uputa, zaključio je kapetan Vatrenih.

Uspjehu hrvatske reprezentacije protiv Gordog Albiona nadaju se i Hrvati iz Londona.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!