Aktivisti u čijoj pozadini stoji politička platforma Možemo i ove su godine u Sisku organizirali prosvjed pod nazivom “Slavlje slobode”. Skup je organiziran povodom drugog po redu Hoda za život kojim su građani Siska u miroljubivom i raspjevanom raspoloženju izrazili javnu podršku nerođenima.

Nekolicina aktivista okupila se na trgu bana Jelačića gdje je za vrijeme povorke Hoda za život iznosila poznata stajališta o “reproduktivnim pravima žene”.

Poručujući da Hod za život želi “normalizirati radikalnu i klerikalnu desnicu” te da napada LGBTQI zajednicu, prosvjednici su uz zvižduke dizali različite transparente za pobačaj.

Zastupnik koji je u Sabor ušao na listi koalicije tzv. “zeleno-lijevog” bloka, tj. stranke Možemo i partnera, bivši SDP-ovac Bojan Glavašević, na svom Twitter profilu podržao je prosvjed.

“Sisački “Hod za Gilead”, napunjen autobusima bez voznog reda, utopljen u zvuku pjesme, bubnjeva i zvižduka i – zdravog razuma građanki i građana Siska. Samo pozitiva” – napisao je Glavašević.

Podsjetimo, i prošle su godine lijevi ekstremisti organizirali prosvjed kao namjernu protutežu Hodu za život u Sisku. Ivana Brajdić jedna je od organizatorica prošlogodišnjeg “Hoda za slobodu”. Uz SDP-ovu gradonačelnicu Kristinu Ikić-Baniček, Brajdić, koja je inače iz političke platforme Možemo, podržala je ljevičarsko jednoumlje.

“Ultrakonzervativci su opasni za sve skupine u društvu”, kazala je tada za radnickaprava.org. Prosvjed je organizirala uz potporu Platforme za reproduktivnu pravdu. Priznaje da je u Sisak povukla sudionike inicijative Građanke i građani Rijeke. “Oni su pomogli s inputima, savjetima i smjernicama kako da organiziramo Hod za slobodu”, dodala je.

Izvor: narod.hr/radnickaprava.org

error: Content is protected !!