Nogometaši Danske, pomalo iznenađujuće, poraženi su sinoć na Parken stadionu u Kopenhagenu od Finske sa 1:0 u susretu prvog kola grupne faze Europskog prvenstva. Iako su Danci bili veliki favoriti činjenica je da je ono što se događalo prije prekida, stravične scene s Christianom Erkisenom, imalo utjecaja na konačni rezultat. Za Dance je, s obzirom na sve, rezultat u tom trenutku bio u drugom planu, najvažnije je bilo zdravlje njihovog najboljeg igrača.

Podsjetimo, u finišu prvog poluvremena danski igrač Christian Eriksen srušio se na teren. Eriksen je kolabirao te je odmah bilo jasno svima da se radi o ozbiljnoj situaciji. U prvi trenutak ključnu je ulogu odigrao Simon Kjaer, kojije svom suigraču izvadio jezik iz usta te ga je okrenuo u pravilan položan. Nakon toga su stigli liječnici te je započela bitka za život danskog igrača, krenulo je oživljavanje, koje je, srećom, uspjelo.

Suigrači Christiana Eriksona sve su to gledali u živom prijenosu te su odlučili napraviti živi zid oko prijatelja kako kamere ne bi doprle do njega u trenutku kad traje borba za njegov život.

Sve je trajalo desetak bi više minuta, nakon što se probudio Eriksen je odmah prebačen u bolnicu i svi su mogli odahnuti nakon što se saznalo da je u koliko – toliko stabilnom stanju.

Poslije svih tih zbivanja igrači Danske i Finske su postigli dogovor da nastave utakmicu, no tek nakon što su bili posve sigurni da je Eriksen dobro. Do kraja utakmice Finska je postigla gol za pobjedu, a koliko su Danci bili potreseni najbolje dokazuje činjenica da je njihov igrač promašio jedanaesterac, koji bi inače pucao Eriksen.

Nakon utakmice UEFA je oduševila javnost jer su su donijeli odluku na zanimljiv način podržati Eriksena. Naime, UEFA je odlučila Christiana proglasiti igračem utakmice te mu tako pružiti podršku da se jednog dana vrati na teren.

Izvor:narod.hr

error: Content is protected !!