Švicarski tenisač Roger Federer, koji je prije tjedan dana bez borbe predao Talijanu Berrettiniju susret osmine finale Roland Garrosa, vratio se na teren, te je u ponedjeljak u 1. kolu turnira na travi u njemačkom Halleu svladao 27-godišnjeg Bjelorusa Ilju Ivašku (ATP-90) sa 7-6 (4), 7-5 u meču koji je trajao sat i 36 minuta.

U prvom setu Federer nije imao niti jednu priliku za break, ali njegov protivnik mogao mu je oduzeti servis kod vodstva 2-1, ali Švicarac, koji je u karijeri osvojio 20 Grand Slam turnira, izvukao se i potom uvjerljivo dobio tie-break.

 Federer u drugom setu nije pružio šansu Ivaški, kod vodstva 5-4 propustio je meč-loptu na servis protivnika, ali kod 6-5, opet na servis protivnika, došao je do tri meč-lopte u nizu, a treću je iskoristio i tako je na najbolji način počeo nastup na turniru kojeg je osvojio deset puta i koji mu je uvijek služio kao priprema za Wimbledon.

 Federer, koji će u kolovozu navršiti 40 godina, u Roland Garrosu je prošao tri kola i onda je bez borbe predao osminu finala, i tada je kazao “da nakon dvije operacije desnog koljena i jednogodišnje rehabilitacije mora slušati svoje tijelo, te da nije želio riskirati”.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!