U Kulturnom centru u Ljubuškom večeras je upriličena dodjela diploma učenicima koji su sudjelovali na prvom školskom natjecanju Glazbene škole Ljubuški, a odmah nakon toga i koncert nagrađenih učenika.

Kako je uoči koncerta objasnila ravnateljica Glazbene škole Ljubuški Ivana Šaravanja, čak se 91 dijete prijavilo na natjecanje, svi su marljivo vježbali i pripremali se.

„Svaki učenik koji se natjecao dobio je nešto, diplomu i neku sitnicu. Na kraju su nas učenici koji su pobijedili nagradili jednim koncertom, mi smo stvarno ponosni i sretni…“, rekla je Šaravanja.  

U dodjeli nagrada sudjelovao je i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a.

A nakon dodjele diploma, uslijedio je koncert nagrađenih učenika.

Mogle su se čuti mazurke, sonate, partite…

Koncert je otvorio Branimir Paponja koji je na glasoviru odsvirao Chopinovu Mazurku.

Potom je Sofija Šaravanja na violini odsvirala Montijev Csardas, a nakon nje pozornicu je zauzela Josipa Prskalo koja je na glasoviru izvela Haydnovu Sonatu u D-duru.

Ivan Barbarić, Tomislav Grizelj i Jure Rupčić su na harmonikama izveli tradicionalnu talijansku Tarantellu, a iza njih je Ana Jerkić na violini pokazala svoje umijeće. Ona je odsvirala Partitu za solo violin br. 2 u d-molu – Gigue.

Na programu je bio i nastup kvarteta flauta u sastavu Antea Šakota, Emanuela Jurković, Marija Miškić i Ana Pehar, no s obzirom da jedna od njih nije stigla večeras, kao četvrta je „uskočila“ učiteljica Maja Kožul.

Pretposljednja je na scenu stupila Sara Brkić koja je na violini odsvirala Kreislerov Prelude and Allegro „In the style of Pugnani“, dok je koncert zatvorio Maro Bulić na flauti s izvedbom dijela Koncerta za flautu i orkestar u G-duru.  

Atmosfera je bila opuštena i vesela, a publika je velikim pljeskom nagrađivala izvođače i njhove mentore.

Poslušajte izjavu ravanteljice Glazbene škole Ivane Šaravanje nakon koncerta

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!