Za vikend je u dvorani stolnoteniskog kluba Mostar odigran Play off za prvaka države, gdje je STK Mostar prvi tim u sastavu: Luka Matković, Davorin Pongrac, Adnan Šehić, Marko Vučijak, Sandro Soldo, Filip Palameta i trener Toni Vranjić u jako uzbudljivom finalu bio bolji od STK “Mladost” Zenica rezultatom 4 -3 i tako 5.godinu za redom osvojio duplu krunu, odnosno 8 u posljednjih 9 godina. 

“Za razliku od prethodnih mečeva protiv STK “Mladost” iz Zenice, ovaj put smo mi stalno smo bili u prednosti, 1-0, 2-1, 3-2 i na kraju kao i svaki put ove sezone smo ih pobijedili u zadnjem, odlučujućem meču i mislim zasluženo obranili titulu državnih prvaka Bosne i Hercegovine. 
Želio bih se zahvaliti Upravi kluba na čelu sa predsjednikim Draganom Palametom, svim našim sponzorima kao i prijateljima kluba bez kojih ovo ne bi bilo moguće i naravno na kraju najveće zasluge idu samim igračima koji su najveći “krivci” za ovaj uspjeh. Do kraja sezone naše igrače još očekuje državno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine koje će se održati u Ilijašu sljedeći vikend, gdje će nastupiti veliki broj igrača iz našeg kluba.”  rekao je Toni Vranjić, glavni trener kluba.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!