Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković rekao je danas u Brčkom da će, na osnovu sporazuma koji je prošle godine potpisao s ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, biti obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku, te da je jedan od njih i most Brčko-Gunja.

Butković je istaknuo da su hrvatska Vlada, resorno ministarstvo i “Hrvatske ceste” izrazili spremnost i odlučnost da po uzoru na Svilaj i Bosansku Gradišku nastave još snažnije gradnju i obnovu svih mostova koji povezuju dvije zemlje.

Govoreći o odluci o tranzitnom prevozu preko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, Butković je istaknuo da nije bilo nikakvih zabrana ni ograničenja proteklih 12 godina, koliko je odluka na snazi.

On je rekao da Hrvatska nije poduzimala nikakve radnje da se ograniči tranzitni prevoz u Hrvatsku i da će to pitanje biti riješeno u suradnji s Ministarstvom komunikacija i transporta u Vijeći ministara BiH na kvalitetan način.

“Obuhvatit ćemo sve granične prijelaze, kompletan tranzit i dozvoliti formalno odlukom da to bude legalno, onako kako bude interes BiH”, pojasnio je Butković.

/Srna/HMS/

error: Content is protected !!