Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ u srijedu, 16. lipnja, obilježava 9. godišnjicu rada i djelovanja.

„S obzirom na cijelu situaciju te da skrbimo o teško oboljelim osobama koji su jedna od rizičnih skupina, godišnjicu osnutka ćemo obilježiti skromno i jednostavno.

U utorak, 15. lipnja. uoči rođendana u samostanu u zagrebačkoj Dubravi u 18 sati služit će se sveta misa na nakanu za sve pokojne korisnike, volontere i dobročinitelje humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać. Na sam dan godišnjice, u srijedu, 16. lipnja, u 17 sati u dvorištu jednog od smještajnih kapaciteta Udruge organizirat ćemo skromno rođendansko druženje predstavnika volontera i korisnika pomoć Udruge. Druženje će glazbeno uveličati volonterka Udruge Ivana Radoš.  

Unatoč tome što je ovo proteklo razdoblje bilo iznimno izazovno Udruga je sve prepreke nadišla iznad svih očekivanja i prilagodila cjelokupni rad novonastalim situacijama. Godina je bila iznimno uspješna i po pitanju ostvarenih financijski potpora za brojne projekte, kako nacionalne tako i projekte sufinancirane iz fondova Europske unije, čiji cilj je unaprjeđivanje kvalitete života pripadnika brojnih socijalno osjetljivih skupina društva (od teško oboljelih osoba, osoba s invaliditetom, beskućnika do starijih osoba).

Ovim putem dijelim s Vama i informaciju da smo izradili mobilnu aplikaciju “Pomozimo zajedno” koja je dostupna besplatno, za Android i iOs uređaje.

Ovom mobilnom aplikacijom se želi olakšati dostupnost informacija i približiti rad Udruge svima kako bi dobili pravovremene informacije o psihosocijalnim uslugama i smještajnim kapacitetima Udruge koje pruža osobama na liječenju daleko od doma.

Aplikaciju #pomozimozajedno možete instalirati na svoj

iOS https://apps.apple.com/mt/app/pomozimo-zajedno/id1535526744 ili

Android uređaj https://play.google.com/store/apps/details?id=com.humh.mobile.

Izrada aplikacije sufinancirana je kroz jednokratnu podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (danas Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike)“, priopćili su iz Udruge.

Evo nekih i linkova da Vas podsjetimo na Udrugu i njezin rad:

FB – https://www.facebook.com/pomozimozajednoo/

YT – https://www.youtube.com/channel/UCrc-QX3oP8mJILn-yecE6Hg

Dokumentarni film o Udruzi (prikazivan i na HRTu u više navrata) – https://www.youtube.com/watch?v=Bv6wbv3aMtA&t=176s

Band aid pjesma – Pomozimo zajedno https://www.youtube.com/watch?v=rCCQT_CPVCk u izvedbi Nine Badrić, Tonija Cetinskog, sestri Husar, Željka Bebeka i mnogih drugih.

Izvor: Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!