U posljednjoj utakmici prvog kola grupne faze natjecanja na Europskom nogometnom prvenstvu reprezentacija Francuske je u dvoboju skupine  F odigranom na Allianz Areni u Münchenu svladala Njemačku 1:0.

Jedini pogodak postignut je u 20. minuti, kada je njemački stoper Mats Hummels poslao loptu u svoju mrežu nespretnom reakcijom na ubačaj Lucasa Hernandeza.

Francuzima su poništena čak dva pogotka zbog zaleđa, Kylianu Mbappeu u 66. minuti i Karimu Benzemi 20 minuta poslije, a ponovno je u nedopuštenom položaju bio Mbappe koji je asistirao za gol.

Najiščekivanija utakmica prvoga kruga nije ispunila želje ljubitelja nogometa širom svijeta jer su Nijemci i Francuzi odigrali borbenu, ali nogometno jako siromašnu utakmicu koju je odlučio autogol Hummelsa. Spektakl je izostao, ali jedini zadovoljnji mogu biti svjetski prvaci Francuzi, koji su ostvarili pobjedu protiv domaćina Njemačke koja im već sada garantira plasman u nokaut fazu.

Nijemci su posve razočarali, posebno igrom u napadu, pa Joachima Löwa čekaju velike brige uoči susreta s Portugalom i Mađarskom.

Dvoboj u Münchenu započeo je preoprezno i gotovo ništa se nije događalo do 20. minute. Bio je to brzi francuski napad u kojem je lijevi bek Hernandez oštro ubacio u sredinu, a posve krivo postavljeni Hummels pogađa loptu i u maniri napadača zabija loptu pod gredu svog vratara Neuera.

Njemačka je nakon primljenoga gola pojačala igru, ali su se svi njihovi napadi razbijali o čvrstu franusku obranu na čelu s Varaneom. O prvom poluvremenu najbolje govori podatak da je Hummelsov autogol bio jedini udarac u okvir vrata.

Drugo poluvrijeme počelo je vratnicom Rabiota u situaciji gdje je francuski veznjak bio sebičan i nije htio dati loptu posve samom Griezmannu. Njemačka uzvraća u 54. minuti kada Gnabryjev volej odlazi tik iznad grede.

Mbappe je u 68. minuti postigao prelijep pogodak, ali je poništen zbog zaleđa. Nijemci su bacili sve karte u napad, no bez uspjeha. U 86. minuti Benzema je zabio gol, ali je i on poništen zbog zaleđa.

U skupini F, popularno nazvanoj “skupina smrti”, ranije su europski prvaci Portugalci svladali Mađarsku. Portugal i Francuska predvode ljestvicu sa po tri boda, a bez bodova su Njemačka i Mađarska.

U drugom kolu 19. lipnja sastaju se Mađarska i Francuska u Budimpešti te Portugal i Njemačka u Münchenu.

FRANCUSKA –  NJEMAČKA 1:0

Strijelci: 1:0 Hummels (20/ag.)
Pred 14.500 gledatelja na Fussball Areni sudio je Carlos del Cerro Grande iz Španjolske

FRANCUSKA: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández – Kanté, Pogba – Griezmann, Rabiot (O. Dembélé 90+5), Mbappé, Benzema (Tolisso 89)

NJEMAČKA: Neuer – Ginter (Can 87), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Kroos, Gündogan, Gosens (Volland 87) – Havertz (Sané 74), Gnabry (Werner 74), Müller

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!