Turistička organizacija “ČapljinKa” organizira 03. srpnja (subota) manifestaciju “16. Pustolovna utrka Čapljina 2021”.

Hercegovački triatlon će se sastojati od vožnje kanuima u dužini od cca 7,1 km (kupalište “Matica” na rijeci Trebižat – Struge, kupalište “Jaz”), trčanja u dužini od cca 1,1 km (Struge, kupalište “Jaz” – Mogorjelo “Villa Rustica”) i vožnje biciklima kroz grad prema Klepcima u dužini od cca 9,1 km (Mogorjelo “Villa Rustica” – Karaotok, motel “Park”).

U utrci se natjecatelji natječu u paru.

Kotizacija za sudjelovanje je 15,00 KM po osobi, a nagradni fond u iznosu od 1.200 KM se dijeli na tri prvoplasirane ekipe.

Natjecatelji će se okupiti ispred “Ville Rustice” u Mogorjelu, gdje će pripremiti svoju opremu i bicikla.

Utrka počinje u 17:30 h, a očekivani završetak je oko 19:30 h.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine.

Promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti, promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja.

Natjecatelji se mogu prijaviti u uredu TO “ČapljinKa” najkasnije do 30.06.2021. godine.

Kontakt osobe su:

Ivan Raguž – predsjednik: 063 328 628
Elena Sesar – ured TO “ČapljinKa”: 036 806 147
063 822 703

Organizator manifestacije je Turistička organizacija “ČapljinKa” a generalni pokrovitelj 16. po redu pustolovne utrke je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Izvor: Djaka-city.info

error: Content is protected !!